Evenementen

Discussie in 'Inhoud Info-pagina's' gestart door Jos-Kroew, 25 juli 2012.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. Jos-Kroew

  Jos-Kroew Fotobeheerder Staff Member

  Inkom
  In de eerste schoolweek vindt de inkom plaats voor de brugklassers en hun ouders. Alle brugklasleerlingen worden uitgenodigd om samen met het gezin een hapje te komen eten op het schoolplein. Door middel van een barbecue, een DJ en een bar wordt er een gezellige sfeer gecreëerd.
  Terwijl de ouders onderling een gesprek aanknopen vermaken de leerlingen zich met hun nieuwe (en oude) klasgenoten. Ook de mentoren maken natuurlijk een praatje met de ouders van hun nieuwe mentorleerlingen. Ondertussen zorgen de kroewleden voor bijvoorbeeld de drankvoorziening, de consumptiebonnen en het ophalen van glazen en borden.
  Aan het eind van de avond vertrekken alle gezinnen langzaam weer richting huis. De kroewleden die ’s middags alles hebben opgebouwd blijven nog even om alles samen weer op te ruimen, maar dan gaan ook zij weer naar huis.


  Brugklaskamp
  Een nieuw schooljaar is voor iedereen op Trevianum wel een beetje spannend, maar voor de nieuwe brugklassers is het natuurlijk het meest spannend! Ze beginnen op een nieuwe school met nieuwe vakken, nieuwe leraren en natuurlijk ook nieuwe leerlingen aan een enorme uitdaging. Om de leerlingen uit hun klas beter te leren kennen, gaan de brugklassers in het begin van het schooljaar op brugklaskamp.
  Het kamp duurt 3 dagen en vindt plaats in Molenbeersel, hier fietsen de leerlingen zelf naartoe (onder begeleiding van hun mentoren en een aantal kroewleden natuurlijk). Op de heenweg wordt een tussenstop gemaakt in Thorn, ook wel bekend als “het witte stadje”.
  In Molenbeersel zelf worden er diverse activiteiten georganiseerd zoals een speurtocht, een sportmiddag en een spannend nachtspel. De laatste avond wordt afgesloten met een gezellige disco op het kamp zelf. Met een DJ die beschikt over de hipste muziek en een zaal vol enthousiaste leerlingen kan de avond niet meer stuk.
  De laatste dag fietsen de leerlingen nog vlug langs het zwembad (om er ook nog even in te springen) en voor ze het weten staan ze weer op het schoolplein, om nu vol goede moed en met nieuwe vrienden hun start te maken op het Trevianum.
  En de kroewleden...? Die hebben een geweldige tijd gehad terwijl ze met hun taken het hele brugklaskamp mogelijk maken, waaronder het veilig verplaatsen van onze kostbare brugklassers van A naar B, helpen met tafels dekken, drinken uitdelen, organiseren van het nachtspel en het organiseren van de disco.


  Trevianum/Muzestroom Musiceert
  In de onderbouw kan een leerling kiezen of hij een bepaalde stroom wil doen of niet. Een van de stromen waarvoor gekozen kan worden is de “muzestroom”. Zoals de naam al een beetje zegt, houden deze leerlingen van muziek maken. Voor hen worden er ook speciale “muzestroom musiceert-avonden” georganiseerd. Hierbij treden de leerlingen op voor hun ouders en andere geïnteresseerden.
  Ook vindt er elk jaar een avond plaats waar alle leerlingen van de school op kunnen treden: “Trevianum musiceert”. Zo kunnen ook leerlingen meedoen die niet voor de muzestroom gekozen hebben.
  De Kroewleden ondersteunen deze avonden door middel van licht, geluid en videoopnames. Ook helpen ze met het klaarzetten van spullen op het podium en met het backstage begeleiden van de leerlingen.


  Musical
  Trevianum is een erg muzikale school, vandaar dat er om de 2 jaar een musical georganiseerd wordt. Onder begeleiding van een aantal leraren wordt door de leerlingen (en leraren) een spetterende show ingestudeerd vol zang en dans! Doordat de nummers vaak gespeeld worden door een live band, worden de bezoekers extra meegenomen in de muziek. Om alles zo goed mogelijk over te laten komen wordt er ook heel veel gewerkt met decor, kleding en lichteffecten, alles met hulp van een strak draaiboek.
  Samenwerking is heel belangrijk tijdens de musical, niet alleen tussen de artiesten onderling, maar ook met de mensen van de techniek. De zangers en zangeressen moeten zorgen dat zij op tijd een microfoon krijgen van een van de kroewleden en dat ze op de juiste plek op het podium staan. De kroewleden zorgen op hun beurt dat het licht en geluid goed afgesteld is en dat er video-opnames gemaakt worden. Allemaal samen bezorgen zij de bezoekers een onvergetelijke avond.


  Treviscoop
  E
  lk jaar neemt de Kroew het initiatief om in de wintermaanden een aantal recente films te draaien. Dit gebeurt ondertussen al een aantal jaar achter elkaar. Om de leerlingen een echt bioscoopgevoel te geven wordt de film in High Definition op een groot scherm afgespeeld. Uiteraard wordt er gelet op de wensen van de leerlingen bij het uitzoeken van een nieuwe treviscoop-film. Weet jij ook nog een leuke film voor de treviscoop? Laat het ons dan weten via het forum.

  [​IMG]
  Poetebal
  Feestjes bouwen is een van de specialiteiten van de Kroew! Daarom organiseren wij elk jaar met carnaval het Poetebal, waarbij alle onderbouwleerlingen verkleed naar school komen. Ook alle leraren zijn natuurlijk van harte welkom, zij weten namelijk als geen ander hoe carnaval gevierd moet worden.
  Binnen 1 dag wordt de hele aula omgebouwd tot een grote feestzaal compleet met ballonnen en slingers. Er is uiteraard ook gezorgd voor een goede DJ die zowel carnavalsmuziek als top 40-nummers draait.
  Het Poetebal werd voor het eerst georganiseerd in 1991 en is sindsdien alleen maar uitgebreid. Met elk jaar meer dan 1000 feestgangers, is het Poetebal het drukst bezochte feest op Trevianum en het grootste carnavalsfeest voor onderbouwleerlingen in de regio.
  Via sms, twitter of een ouderwets geschreven briefje kunnen de leerlingen berichtjes insturen, die vervolgens op een scherm in de aula te lezen zijn. Regelmatig worden hierdoor nieuwe koppeltjes geboren!!
  Alles bij elkaar zorgt dit voor een onvergetelijke avond, die je natuurlijk niet mag missen!


  Openlesavonden
  De overstap van de basisschool naar een middelbare school is voor iedereen spannend. De school is meestal veel groter en ligt vaak wat verder weg, je krijgt ineens voor elk vak een andere leraar en je moet ook nog elk uur naar een ander lokaal lopen.
  Voor de aankomende brugklassers en hun ouders worden elk jaar de Openlesavonden georganiseerd. Voor de leerlingen betekent dit dat ze alvast mogen proeven van het leven op de middelbare school. Ze nemen gedurende 2 uur deel aan een aantal korte proeflessen bij verschillende vakken. Zo maken ze alvast kennis met een aantal leraren en misschien zelfs met nieuwe vakken.
  De ouders kunnen ondertussen een informatieavond bijwonen. Hierin wordt uitgelegd hoe het brugklasjaar eruitziet en wat ouders van de school kunnen verwachten. Ook krijgen de ouders nog een kort kijkje in de lessen die hun kinderen op dat moment volgen. Aan het einde van de avond vindt nog een verrassend optreden plaats voor de ouders.
  De Openlesavonden zouden niet zo soepel lopen zonder hulp van een groot aantal kroewleden. Vanaf het moment dat ouders de auto (begeleid) parkeren tot het moment dat ze weer vertrekken zorgen kroewleden ervoor, dat iedereen zijn weg vindt in het gebouw, dat de aanstaande brugklassers in groepjes verdeeld worden en dat er drinken klaar staat in de pauze. Ook de live video-verbinding in een van de klassen wordt geheel verzorgd door de kroew.


  Open dag
  Ieder jaar houdt Trevianum Scholengroep een opendag om nieuwe (en huidige) leerlingen en ouders een kijkje te geven in de school. Op deze dag wordt geprobeerd een beeld te geven van het reilen en zeilen op de school.
  Om deze dag goed te laten verlopen zorgen een heleboel kroewleden ervoor dat onder andere de auto’s goed geparkeerd kunnen worden, dat de jassen een plekje krijgen in de garderobe en dat de bezoekers goed worden ontvangen.
  Omdat de Kroew natuurlijk ook deel uitmaakt van de school is ook het lokaal van de kroew te bezichtigen. Daarbij maken wij veel gebruik van onze eigen studio, die óók te zien is op de opendag. Natuurlijk geven wij dan ook uitleg over het werken met de apparatuur en het draaien van een productie.


  Personeels bijeenkomsten
  Meerdere malen per jaar wordt het personeel bij elkaar geroepen. Dit om samen iets te vieren (bijv. met kerst of pasen), te overleggen of om afscheid te nemen van collega’s die bijvoorbeeld met pensioen gaan. Bij deze bijeenkomsten horen vaak ook toespraken, filmpjes en presentaties. De kroew zorgt hierbij voor de technische ondersteuning en tevens regelmatig voor de werkzaamheden op facilitair gebied. Bij de jaarlijkse personeelsbarbecue kunnen de kinderen van het personeel opgevangen worden door kroewleden en wordt er gezellige muziek gedraaid.  __
   
  Last edited by a moderator: 20 februari 2015
Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina

 1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies.
  Ontzet Notitie