Terugblik

Discussie in 'Inhoud Info-pagina's' gestart door Jos-Kroew, 25 juli 2012.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. Jos-Kroew

  Jos-Kroew Fotobeheerder Staff Member

  [​IMG]
  Het ontstaan van Jos' Kroew gaat terug tot 1989. Toen werd voor de eerste keer het Poetebal georganiseerd. Er waren toen maar een viertal leden.
  In 1995 vierde het College Sittard (voormalig Bisschoppelijk College) haar 90-jarig bestaan. Dit feest werd gevierd met een groot aantal acties / festiviteiten, waaronder een reünie voor alle oud-leerlingen en -personeelsleden en een dansmarathon voor het goede doel.
  Het organiseren van deze activiteiten bleek voor de feestcommissie een hele klus. Er moest zelfs zó veel gebeuren, dat er leerlingen gevraagd moesten worden om mee te helpen op deze dag. Toen werd het aantal leden van de Jos' Kroew flink uitgebreid. Op goed geluk werden een aantal leerlingen uitgekozen op de gang en daarmee werd als het ware een Kroewploeg geformeerd.

  Op de dag van de reünie en bij de dansmarathon boden deze leerlingen echter ook nog technische ondersteuning bij het licht en geluid. Het was de bedoeling dat ze slechts éénmalig aanwezig zouden zijn, maar deze leerlingen vonden het helpen bij deze activiteiten zó leuk, dat ze iedere keer als er iets te doen was op school kwamen vragen of ze mee mochten helpen, of het nu een schoolfeest, ouderavond of iets anders betrof.

  Daarmee was de basis voor een grote groep gelegd.
  Een aantal bekenden van de leden kwam Jos' Kroew daarna versterken en zo groeide Jos' Kroew uit tot een groepje van twaalf leden dat vooral hielp bij het organiseren van schoolfeesten. Het hele Jos' Kroew gebeuren nam in 1997 een grote vlucht toen er niet alleen een beroep werd gedaan op de technische, maar ook op de organisatorische kwaliteiten van de leden. In verband met het afscheid van dhr. Jacobi zou er een groot afscheidsfeest zijn waarop alle personeelsleden waren uitgenodigd. Er zou niemand meer beschikbaar zijn voor de portiersloge, de administratie, om het schoolplein en de kantine schoon te maken, etc.


  [​IMG]
  Een aantal leden maakte een bezettings-schema om deze plaatsen toch bezet te houden en liet zodoende een heel andere kant van Jos' Kroew zien. Dit beviel zowel de leden als de directie zó goed, dat er nog vele school-activiteiten zouden volgen.
  Vanaf die dag in 1997 is Jos' Kroew uitgegroeid tot de multi-functionele organisatie die zij tegenwoordig is.
  De fusie van het College Sittard en Serviam heeft het werkterrein van Jos' Kroew alleen nog maar uitgebreid.


  .​
   
  Last edited by a moderator: 21 februari 2015
Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina

 1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies.
  Ontzet Notitie